Cum să alegi un hosting potrivit?

Nici un comentariu

Atunci când trebuie să ne alegem un serviciu de hosting, cred că cei mai mulți dintre noi vom privi întâi prețurile și apoi specificațiile pachetelor de host. Deși prețul este și el un factor important, totuși nu ar trebui să fie primul. Mai jos găsiți un mic tutorial despre cum putem găsi un hosting potrivit.

După cum spuneam, o mare parte dintre noi vom lua în considerare serviciile de hosting care sunt cele mai ieftine. Atât timp cât acestea există, de ce să plătim mai mult pentru un host cu aceleași specificații? Ei bine, există mai multe motive serioase.

A alege un serviciu de hosting doar pentru că este cel mai ieftin este ca și cum am angaja un meditator pentru copilul nostru bazându-ne doar pe prețul/oră practicat de acesta. Logica ne spune că principalul factor determinant ar trebui să fie nivelul de pregătire profesională al meditatorului și nu prețul în sine. Dacă vom alege meditatorul care are prețul cel mai mic, atunci riscăm să pierdem și banii puțini pe care îi investim, dar și timp, iar copilul nostru să nu obțină nimic de pe urma instruirii. Atunci, asupra căror aspecte ar trebui să ne uităm atunci când alegem un serviciu de hosting.

Capacitatea. Este compania de hosting capabilă să furnizeze suficientă performanță pentru website-ul meu? Cele mai multe companii își promovează serviciile susținând că ele pot oferi bandwith foarte mare și că dețin sute de servere dedicate, însă în realitate lucrurile nu stau așa.

Să luăm un exemplu concret. Există o mare diferență între capacitate și capacitatea efectivă rămasă (sau disponibilă). Astfel, dacă o companie de hosting susține mii de website-uri cu milioane de vizitatori pe zi, capacitatea sa disponibilă este mult mai mică decât cea afișată în prima pagină. În mod normal ar trebui să ceri informații detaliate despre capacitatea disponibilă a unei companii de hosting.

Fiabilitatea. Un serviciu de hosting capabil este inutil dacă are întreruperi dese. Am vorbit despre uptimee și importanța sa într-un articol precedent. Este adevărat că nu putem cere un uptime de 100% deoarece nu este rezonabil. Chiar și marile companii precum Google sau Yahoo sunt indisponibile uneori. În schimb ne referim la acele companii de hosting care nu au soluții eficiente pentru momentele de downtime, iar ca rezultat website-ul nostru va suferi de pe urma căderilor dese și poate cu durate mari.

Pe de altă parte, există companii de hosting care au soluții pentru a preveni situații ce conduc la downtime, acționează rapid atunci când apare o problemă și poate nici nu sesizăm că există acea problemă (multe companii de hosting folosesc un sistem de servere backup care intră automat în funcțiune atunci când serverele pricipale se confruntă cu probleme). În articolul despre uptime spuneam că ar trebui să ne îndreptăm spre un uptime de 99,5%. Iar pentru a fii siguri că ceea ce scrie pe site este și adevărat, am putea să întrebăm compania de hosting despre sistemul lor de backup. Dețin metode de backup dar și personal calificat pentru a interveni rapid în cazuri de defecțiuni? Căderi de curent, blocaje de rețea, defecțiuni la hard-disk sunt doar câteva dintre realitățile care se pot întâmpla pe orice serverr. Ce măsuri de siguranță au companiile de hosting?

Securitate. Vorbim în final despre securitatea serviciului de hosting, deși nu este mai puțin importantă. Într-un mediu saturat de amenințări informatice și în care zilnic apar altele noi, securitatea serviciului de host devine un aspect important de care trebuie să ținem cont. De aceea ar trebui să ne asigurăm că serviciul de hosting ales de noi deține măsuri de protecție împotriva spam-ului, amenințărilor informatice, precum și personal instruit și disponibil 24 de ore pe zi pentru a rezolva problemele de securitate.

Când vine vorba despre website-ul nostru, mai bine este să prevenim decât să reparăm. Oricât ne-ar ajunge să plătim pentru acțiunile de prevenire, acestea își merită prețul deoarece când vine vorba să reparăm, costurile sunt mult mai mari.

Un blog SEO pentru tine

Vom pune la dispoziția ta cele mai recente noutăți din marketingul online, despre promovare SEO, Google Adwords, campanii de publicitate online, remargenting și tot ce este mai util pentru tine.

Ads by Google

Înscrie-te pentru noutăți!

Solicită o consultație

Pentru că suntem specialiști în domeniul marketingului online, parteneri Google, Microsoft (Bing), Yandex, vrem să te ajutăm Gratuit să obții cele mai bune rezultate pe piața online și ofline. Solicită acum un apel telefonic sau o analiză SEO absolut Gratuit. Vrem să obții succesele dorite!

More from our blog

See all posts